• El Jou Nature
  El Jou Nature
 • El Jou Nature
  El Jou Nature
TROBA LA TEVA HABITACIÓ

Blog

Descobreix el romànic de Berguedà

Dilluns, 20 Juliol 2020
El Berguedà és una comarca plena de naturalesa però també d'història artística. Amb 11 esglésies pre-romàniques i romàniques, de les quals 5 estan obertes al públic, és un bon moment per fer turisme cultural en família i que els nens/es coneguin en primera persona part de la nostra història.
El Berguedà és una comarca plena de naturalesa però també d'història artística. El romànic és la corrent arquitectònica i pictòrica amb més presència a la comarca. Aquest estil desenvolupat a l'Europa occidental entre el segle XI i el segle XII consta de petites esglésies i monestirs construïts en llocs remots del territori català. Actualment, el Berguedà té 11 esglésies pre-romàniques i romàniques, de les quals 5 estan obertes a públic. A la web de Civitas Cultura trobaràs tota la informació.

Retrocedir en el temps i endinsar-te en el món de l'art romànic pot ser una bona manera de que els més petits coneguin d'una forma divertida un dels estils més distingits de l'art i l'arquitectura catalana. Tal com hem dit, el Berguedà està ple d'elements creats durant aquesta època de la història pel que segur que en cada un dels passejos que realitzeu trobareu algun element d'aquesta esplendorosa època.

Què monestirs i esglésies del romànic són els més interessants de visitar al Berguedà?

1. Monestir de Sant Llorenç

Aquest monestir situat a la població de Guardiola de Berguedà, a 15 minuts del nostre hotel, encara conserva l'encant del silenci típic dels monestirs. A més, és un dels primers monestirs de Catalunya. Actualment, és un centre cultural territorial amb una programació cultural molt creativa que va canviant estació rere estació.

Horari de visites:
Dissabtes, diumenges i festius: visites a les 10, 11 i 12 hores.
El 6, 13, 20 i 27 d'agost visites a les 10, 11 i 12 hores.
El 7 de desembre visites a les 10, 11 i 12 hores.
En aquests horaris no cal fer reserva, podeu anar directament al recinte.
Tancat el 25 i 26 de desembre, i al gener, febrer i març.

Preus:
Entrada ordinària: 3 €
Entrada reduïda: 2 €
Entrades extraordinàries fora de l'horari d'obertura: Mínim 30 €

Més informació del monestir i la programació cultural en aquest enllaçInclou activitats familiars el primer dissabte de cada mes a les 17h, no us ho perdeu!

2. Monestir de Santa Maria de Lillet

Santa Maria de Lillet és un dels monestirs més grans de la comarca del Berguedà. A més, a l'estar just davant del Pedraforca fa que aquest monestir sigui encara més especial. Aquest preciós monestir situat a menys de mitja hora de El Jou Nature sempre ha apostat per promoure l'art i la cultura, de fet, actualment exposa obres d'art contemporani plantejant així un present creatiu i un futur obert a la civilització solidària.

Horaris i preus:
Per conèixer els horaris i els preus de visita de el Monestir de Santa Maria de Lillet heu de posar-vos en contacte amb l'Oficina de Turisme de Lillet a través del seu web o el seu telèfon 687.99.85.41

Més informació de el monestir i la programació cultural en aquest enllaç .

3. Esglésies romàniques de la comarca de Berguedà

Tal com hem comentat, a la comarca de Berguedà hi ha una gran quantitat d'esglésies pre-romàniques i romàniques. Ara bé, hi ha 4 que destaquen per sobre de les altres. Te les detallem a continuació:

Sant Quirze de Pedret:
Situada a uns 20 minuts de El Jou Nature, és una de les obres principals de l'arquitectura pre-romànica del nostre país. El seu entorn natural inspira tranquil·litat i el pont romànic que hi ha a la banda fa que la postal sigui encara més perfecta.

Sant Sadurní de Rotgers:
45 minuts de viatge entre El Jou Nature i aquesta meravellosa església plens de camps i boscos. La construcció actual d'aquesta església és dels segles XI a la XII i al seu interior hi ha una reproducció de l'altar que actualment està al Museu Episcopal de Vic.

Sant Vicenç d'Obiols:
Les primeres construccions d'aquesta església daten de segle VIII. Ara bé, al segle XX la construcció es va reinventar. L'església de Sant Vicenç d'Obiols està situada a una mitja hora de El Jou Nature.

Sant Vicenç del Rus:
Aquesta antiga església parroquial es va consagrar al 1.106 DC i està situada entre preciosos prats i boscos. Les pintures que trobareu dins de l'església són reproduccions, si voleu veure les originals haureu d'anar a visitar el Museu Diocesà i Comercial de Solsona.

Pots consultar informació d'aquestes esglésies amb més detall, així com els seus horaris de visites segons calendari i preus en el següent enllaç .
Imatges
 • Monestir Sant Llorenç
  Monestir Sant Llorenç
 • Monestir Sant Llorenç interior
  Monestir Sant Llorenç interior
 • Monestir Santa Maria Lillet
  Monestir Santa Maria Lillet
 • Monestir Santa Maria Lillet interior
  Monestir Santa Maria Lillet interior
 • Sant Quirze de Pedret
  Sant Quirze de Pedret
 • Sant Quirze de Pedret interior
  Sant Quirze de Pedret interior
 • Sant Quirze de Pedret interior
  Sant Quirze de Pedret interior
 • Sant Sadurni de Rotgers
  Sant Sadurni de Rotgers
 • Sant Sadurni de Rotgers interior
  Sant Sadurni de Rotgers interior
 • Sant Vicenç del Rus
  Sant Vicenç del Rus
 • Sant Vicenç del Rus
  Sant Vicenç del Rus
 • Sant Vicenç del Rus interior
  Sant Vicenç del Rus interior
logo el jou nature
© 2024 EL JOU NATURE | Eix Estels
Tel. 938 240 369
Ctra el Jou s/n, 08694 Guardiola de Berguedà (Barcelona), Espanya
Booking